FII LA CURENT CU NOUTĂȚILE

FILMWISE - Program pentru copii între 6 și 8 ani

Programul FilmWise

Atelierul 1 - Nu amâna realizarea viselor tale

Activități:

Copiii vor folosi cadre dintr-un film scurt de animație, descoperind cum sunt structurate poveștile vizuale printr-un joc dedicat. Vom dezbate mesajului filmului – ”Nu amâna realizarea viselor tale” și fiecare copil va pregăti o surpriză creativă pentru părinți.

Copii se vor distra învățând:

La finalul atelierului copiii vor pleca inspirați să își pună visele în aplicare, fară a aștepta să aibă bani sau condițiile perfecte. Fără să simtă, își vor exersa:

- talentul de storyteller

- gândirea critică

- capacitatea de a extrage informații

- logica

- abilitățile de susținere a propriilor păreri în public și de exprimare vizuală.  

Programul FilmWise

Atelierul 2 - Încearcă noi experiențe fără a te lăsa intimidat(ă)

Activități:

Copiii vor juca rolul unui detectiv, descoperind care sunt personajele pozitive & negative. Vor afla care sunt tehnicile folosite de animatori pentru a ne ajuta să înțelegem personajele. Pornind de la povestea filmului, vom discuta despre curaj și perseverență și vom analiza situațiile în care copiii se identifica cu eroii si personajele povestii. Vom încheia atelierul creând propria versiune de super-eroi.

Copii se vor distra învățând:

Copiii vor pleca cu o înțelegere mai bună a comportamentelor care ne transformă în oameni demni de admirație și vor fi inspirați să se simtă în largul lor în situații noi. Își vor exersa prin joc:

- atenția

- inteligența emoțională

- gândirea critică

- creativitatea.

Programul FilmWise

Atelierul 3 - Prelungeste viața obiectelor care îți sunt dragi  

Activități:

Copiii vor primi o misiune amuzantă și provocatoare, pe care o vor îndeplini pe durata vizionării filmului. Pe baza descoperirilor din timpul misiunii, vom crea o hartă a emotiilor si trăirilor generate de poveste. Vom explora felul în care sunt generate emoțiile în filme. Vom discuta despre obiectele dragi copiilor și de felul în care le-ar putea repara sau recicla. Pornind de la cele aflate, copii vor crea afișe pentru promovarea filmului, iar la final îi vom aștepta pe parinți la o expoziție de prezentare a lucrărilor.

Copii se vor distra învățând:

Ne dorim să insuflăm copiilor ideea de se comporta responsabil cu mediul, de a nu alerga permanent după cea mai nouă și strălucitoare versiune a unor obiecte funcționale. Într-o atmosferă prietenoasă și relaxată, copiii își vor dezvolta:

- inteligența emoțională

- răbdarea și atenția

- capacitatea de a sintetiza mesaje și de a le transpune vizual.

Programul FilmWise

Atelierul 4 - Fii tolerant cu oamenii diferiți de tine

Activități:

Vom folosi quizz-uri amuzante dezvoltate în jurul filmului urmărit, pentru a recapitula cu copiii descoperirile făcute împreuna (structura unei povești vizuale, cum să generăm emoții, tipuri de personaje). Vom discuta mesajul filmului cu tema ”Fii tolerant cu oamenii diferiți de tine” și vom încheia în stil mare, deoarece cu fiecare atelier am crescut un pic mai mari:) : vom crea împreună propria poveste vizuală! Părinți stați aproape, pregătiți-va sa fiti surprinși!

Copii se vor distra învățând:

Copiii vor învăța despre:

- cât de bine este să nu tragi concluzii pripite și să nu pui etichete negative pornind de la aparențe.

- evitarea prejudecăților și stereotipurilor de găndire.

Își vor exersa atenția, creativitatea și perseverența. La final se vor bucura de noii prieteni făcuți și de emoțiile trăite împreună, cu ajutorul povestilor vizuale si al filmelor de animație.